Branschnyheter

Ny serie fordonskopplingar hos Hydroscand

Publicerat 2021-09-09 av Åkeri & Transport.

Nu lanserar Hydroscand en ny serie fordonskopplingar från Camozzi, C-1, som är en vidareutveckling av 9000-serien. Kopplingarna är modulära för ökad flexibilitet och är framtagna enligt fordonsindustrins höga krav.

Den nya serien med luftkopplingar för pneumatiska bromssystem har utvecklats för att ge ökad flexibilitet och anpassningsmöjlighet för att underlätta vid montering. Det är ett modulärt system i mässing, vilket innebär att du kan ansluta olika dimensioner och anpassa kopplingen utifrån applikationens behov och konstruktion.

Med ett modulärt systemet blir luftkopplingarna rörliga, eller svivlande vilket underlättar vid montering för att hitta rätt position för kopplingen. Om man vill låsa kopplingen i en viss position, så finns även ett så kallat Anti-Rotation-Lock som enkelt låses fast när man ställt in rätt läge på kopplingen. Det innebär att C-1 fungerar oavsett om man behöver fasta eller svivlande kopplingar.

Då pneumatiken styr viktiga funktioner på lastbilar och släp, är det viktigt att produkter och tillbehör är enkla att använda och fungerar felfritt – både vid montage och under drift. Hydroscand kan erbjuda Camozzi C-1 kopplingar som är anpassade för fordonsindustrin och de höga krav som ställs på kopplingar i ett bromssystem. Bromskopplingarna är även TÜV-godkända för pneumatiska bromssystem.
Det demonteringsverktyg som används till 9000-serien passar även till C-1 kopplingarna, vilket minimerar risk för att smuts och annan beläggning ska komma in i kopplingen vid demontering av bromsslangen.

Du hittar C-1 kopplingarna tillsammans med demonteringsverktyg och Anti-Rotation-Lock i Hydroscands butiker

...