Branschnyheter

Stororder från Ryssland till Cranab

Publicerat 2021-10-26 av Åkeri & Transport.

Cranab har fått en stororder på ett hundratal kranar till Ryssland vilket nu gör Logisopt till ett av företagets största kunder.

Logisopt som står bakom beställningen är en av de större påbyggarna av timmerbilar i Ryssland. De levererar flera hundra nya fordon per år till det ryska skogsbruket.

– De har länge sökt ett alternativ till befintliga kranleverantörer och nu hittat det hos oss. Vi började inleda samarbetet redan 2019 men det bromsades av rysk lågkonjunktur. 2020 tog affärerna fart och vi har haft en stark orderingång sedan december förra året, säger Anders Strömgren VD Cranab.

Första kranarna har levererats och flera större ordrar har landat under året, varav den senaste är på ett hundratal kranar. Leveranserna kommer fortsätta fram till december 2022.

– Vi ser att den största utmaningen kommer att röra eftermarknad och logistik. Våra produkter som vi ska hjälpa kunderna att hålla igång sprids ut över en enorm marknad både geografiskt och volymmässigt, och med de förutsättningarna har vi uppgiften att tillsammans med vår partner i Ryssland lösa en god försörjning av reservdelar och support till våra kunder, säger Anders Strömgren VD Cranab.

...