Branschnyheter

Xpress en järnhandelsbutik tillgänglig dygnet runt – alla dagar i veckan

Publicerat 2021-10-27 av Åkeri & Transport.

Equipment Store Xpress premiäröppnade den 1 oktober sin Xpress-butik vid Kläppa industriområde i Ljusdal. Butiken är öppen 24/7 för att man snabbt ska få tillgång till olika järnhandelsvaror utan att behöva avsätta personal för att åka flera mil för att handla.

I butiken finns exempelvis varor som olja, verktyg, förbrukningsvaror, belysning, arbetskläder och så vidare, men möjlighet finns att anpassa butikens varulager utifrån det som är mest efterfrågat och vilka behov som finns hos lokala företag.

Xpress-butiken har öppet för både privatkunder och företagare. Genom att scanna QR-koden som finns utanför dörren så får man legitimera sig genom BankID och på så sätt får man tillgång till lokalen. När man valt ut sina varor så fungerar det på samma sätt som när man använder en scanner på ICA eller Coop, man scannar sina varor och betalar antingen via kort, Swish eller företagsfaktura om företaget är upplagd som kund. Företaget kan även utse representanter som har behörighet att plocka ut de varor som behövs, eftersom legitimationen med personligt BankID är en nödvändighet för att kunna komma in i butiken.

Johan Ollikkala som är VD för Equipment Store, som är ett större e-handelsföretag inom järnhandelsbranschen, är också initiativtagare till Xpress-butiken utifrån att han själv kommer från en mindre ort och vet hur svårt det kan vara att få tag på järnhandelsprodukter i närområdet. Johan ser att en containerlösning kan vara en fördel utifrån ett landsbygdsperspektiv då man kan minska ner resandet för att komma åt varor som är kopplade mot järnhandeln.

Genom containersystemet kan man även hitta specifika lösningar i samband med större byggprojekt där man har en Xpress-butik som har varor som är speciellt anpassade utifrån det byggprojekt som pågår.
– Perspektivet jag har, säger Johan, är hur det blir bäst för kunden, vad är det kunden vill ha. Sedan har vi olika kunder som behöver olika saker, men vi försöker tillgodose så mycket som möjligt av det de behöver.

Mer information hittar man via equipmentstore.se

...