Branschnyheter

DFDS beställer ytterligare 25 eldrivna lastbilar från Volvo

Publicerat 2021-12-23 av Åkeri & Transport.

Volvo Lastvagnar har fått en order på ytterligare 25 tunga, helelektriska lastbilar från DFDS. De nya fordonen är en tilläggsbeställning på den tidigare ordern på 100 Volvo FM Electric i oktober och innebär att Volvo ska leverera totalt 125 eldrivna lastbilar till DFDS.

Leveranserna av lastbilarna till DFDS kommer påbörjas under det fjärde kvartalet 2022. De nya ellastbilarna ska användas för transporter i norra Europa.

Lastbilarna som är av modellen Volvo FM Electric, kan köras upp till 500 km under ett arbetspass, med en snabbladdning under exempelvis ett lunchstopp. Volvo FM Electric har en totalvikt på upp till 44 ton och kan laddas både över natten vid hemmadepån och via högeffektsladdning under dagen.

Volvo Lastvagnar började serietillverka ellastbilar 2019, som en av de första lastbilstillverkarna i världen. Produktprogrammet omfattar nu sex lastbilsmodeller – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL och Volvo VNR, som säljs i Nordamerika.

Av de eldrivna lastbilar (16 ton och tyngre) som registrerats i Europa hittills i år har Volvo Lastvagnar en marknadsandel på drygt 40%.

...