Branschnyheter

2021 blev ett bra år för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige

Publicerat 2022-01-07 av Åkeri & Transport.

Antalet registrerade Mercedes-Benz lastbilar i segmentet över sex ton ökade med mer än 20 % under 2021 jämfört med 2020. Med en marknadsandel på 10,6% befäster Mercedes-Benz sin position som en av landets större importmärke när det gäller lastbilar.

-Under 2021 hade vi en fantastiskt fin orderingång och fler och fler kunder har upptäckt vårt modellprogram, säger Bengt-Ove Hedborg, svensk försäljningschef för Mercedes-Benz Lastbilar.

-Dessutom har vi öppnat fyra nya auktoriserade lastbilsverkstäder. Tillsammans med ett ännu starkare återförsäljarnätverk kommer vi fortsätta växa.

En av företagets lösningar är MB Uptime. Ett system som gör att lastbilens sensorer skickar data till en central server där dessa analyseras i realtid. Om systemet känner att ett problem kan vara på väg att uppstå meddelas både förare, åkare och verkstad automatiskt – innan felet uppstått.

2021 var det också produktionsstart för företagets helt nya eldrivna eActros. Under 2022 kommer de första exemplaren av eActros och eEconic ut på de svenska vägarna.

...