Branschnyheter

Årets resultat för Scania klart

Publicerat 2022-01-13 av Åkeri & Transport.

Antalet nyregistrerade fordon 2021 på transportsidan landade på 5 304 fordon jämfört med 4 960 för 2020. För Scania blev antalet nyregistrerade under 2021, 2 375 fordon, vilket innebär att Scania för nuvarande har en marknadsandel på 44,8 procent.

-Vi är väldigt stolta och tacksamma över att så många av er väljer oss som partner för era transportlösningar. Ert arbete är otroligt viktigt för Sverige under pandemin, säger Niklas Engholm, försäljningsdirektör för lastbilar, Scania Sverige i ett pressmeddelande från Scania.

En av utmaningarna under året har varit bristen på komponenter, främst halvledare, som flera branscher lider av, och som förstås påverkar produktionen och därmed leveranserna till kunderna.
— Vi arbetar hårt för att finna lösningar för att lindra och begränsa dess inverkan för våra kunder. Jag vill också lyfta fram påbyggarna som visar en stor vilja och flexibilitet för att försöka minimera eventuella förseningar, säger Niklas Engholm vidare.

Att stärka kundrelationerna är förstås också en utmaning när man inte kan träffas som vanligt på grund av Coronapandemin.
— Vi har justerat arbetssätt och anpassat organisationen efter förutsättningarna. Det gäller inte minst vid serviceanläggningarna, för att vi ska kunna ge kunderna den service som krävs för bästa uptime, avslutar Niklas Engholm.

...