Branschnyheter

DAF inleder fälttest av nya generationens distributionslastbilar

Publicerat 2022-02-10 av Åkeri & Transport.

Tillsammans med ledande kunder har DAF Trucks inlett omfattande fälttest som sista fasen i utvecklingen av en helt ny generation av distributionslastbilar. De kommer att dela det med den nya generationen av lastbilar av typen XF, XG och XG⁺.

Lanseringen av den nya generationens lastbilar av typen XF, XG och XG⁺ har varit en framgång i hela Europa. Efter de första provkörningarna lovordades serien av fackpressen och fick utmärkelsen ”International Truck of the Year 2022”. Nästan 20 000 enheter hade beställts innan produktionen inleddes officiellt i början av november, vilket innebar att de tre lastbilarna slog alla rekord i den 93-åriga historian som den nederländska lastbilstillverkaren har bakom sig.

De fälttestade nya generationens DAF-distributionslastbilarna har samma plattform som de prisbelönta långdistanslastbilarna och tunga lastbilarna. De är de första kommersiella fordonen som har utvecklats med utgångspunkt från de nya europeiska förordningarna för vikt och mått. På samma sätt som de tidigare tre lastbilarna kommer den nya serien med distributionslastbilar enligt DAF att tänja på gränserna för vägsäkerhet, effektivitet, låga utsläpp och förarkomfort.

DAF kommer att presentera sin nya generation av distributionslastbilar under andra halvan av året. Den nya serien kommer att bli tillgänglig förutom det omfattande utbudet av lastbilarna av typen DAF CF.

...