Biblioteket

Nya ägare på tidningen Åkeri & Transport

Publicerat 2021-04-07 av Åkeri & Transport.

Redan 1938 såg första utgåvan av Åkeri & Transport dagens ljus. Nu, 83 år senare, får tidningen en ny ägare med stora ambitioner. 

I modern tid har det varit Swepress Media AB i Vimmerby som varit ägare och utgivare av tidningen, men under de senaste tre åren har JO Förlaget AB i Järvsö producerat tidningen på uppdrag av Swepress ­Media AB. Från och med 1 januari 2021 har JO Förlaget AB tagit över som ägare av tidskriften. 

JO Förlaget är ett tidningsförlag i Järvsö, Hälsingland, som arbetar med den egna tidningen Allt om Jakt & Vapen. Vi förlägger även ett antal andra tidningar. Förlaget arbetar utöver traditionell tidningsproduktion även med foto, film, filmproduktioner, bygger webbsidor och agerar mediabyrå till olika företag. 

Nygamla medarbetare
Det blir en del nya medarbetare. Tommy Flodberg, som varit annons­säljare på tidningen i många år, har suttit på ett ­kontor i Ljusdal, bara 15 kilometer från vårt förlag. Förutom att vi producerat Åkeri och Transport tillsammans, så har vi även under Åkeri & Transports paraply producerat mässtidningar till både Nolia AB och Mittia Event AB tillsammans. Så det känns verkligen som att tidningen har kommit hem när vi nu får flytta in Tommy och tidningen under vårt tak. 

Även Anders Andersson på JO Förlaget, som gjort layouten på tidningen under de ­senaste tre åren, kommer fortsätta i samma roll. Han kommer även axla rodret som chefredaktör. Anders är även den som byggt den nya hemsidan och ambitionen är att inom kort fortsätta att utveckla de digitala kanalerna. 

JO Förlagets marknadschef, Katharina Olsson, kommer nu även ta Åkeri & Transport under sina vingar. 

– Vi på JO Förlaget har under de senaste åren jobbat med att utveckla tidningen Allt om Jakt & Vapen, både när det gäller papperstidningen och digitalt. Från att ha varit endast en papperstidning är den idag ett koncept som erbjuder såväl prenumeranter som annonsörer en tidning i toppklass och en uppsjö av digitala möjligheter. Detta är något vi kommer applicera även på Åkeri & Transport, säger Katharina. 

Amanda Blom kommer också bli en ny bekantskap för er läsare. Amanda kommer vara tidningens webb- och nyhetsredaktör och hon kommer skriva en hel del reportage i tidningen. 

Även undertecknad är ny i sin roll som ansvarig utgivare på den här tidningen, det ska bli väldigt spännande att få jobba med Åkeri & Transport. Även om den är ny för oss i egenskap av ägare, så har vi jobbat med tidningen i några år nu. Jag tror att blandningen av den kunskap som Alf, Tommy och Anders sitter på, i kombination med de erfarenheter och den entusiasm som vi andra tillför, kommer göra att tidningen växer och utvecklas på ett fantastiskt sätt. 

Direkta förändringar
Den omedelbara förändringen du som läsare kommer uppleva är att tidningen kommer bli tjockare än innan, vi kommer att ge mer utrymme till reportage och nyheter. 

Tidningens hemsida har redan uppdaterats och moderniseras, där har vi en kontinuerlig nyhetsuppdatering så att du som läsare ska känna att du får alla branschnyheter du behöver på ett ställe.

Tidningens sociala mediekanaler kommer uppdateras löpande, tidningen finns sedan tidigare på Facebook, men nu även på Instagram. Vi hoppas på att regelbundet kunna kommunicera med dig som läsare digitalt medan du väntar på nästa papperstidning. Vi kan även inom kort lova er ett nytt digitalt format, men mer om det lite senare. 

Vi har en egen kundtjänst på förlaget som innebär att du når oss på såväl mejl som telefon om du har några frågor. Vi sköter även all prenumerationshantering själva, och att hålla en god service mot såväl prenumeranter som annonsörer är väldigt viktigt för oss. Du är varmt välkommen att höra av dig.

Vår ambition är att behålla allt som varit bra, och krydda det med nya intressanta inslag. 

Stort tack för att du läser Åkeri & Transport. 

Här hittar du oss:
Hemsida: akeritransport.se
Facebook: @akeritransport
Instagram: @akeritransport
E-post: info@akeritransport.se
Kundtjänst: 072-242 82 29

...